Luisteren naar de stem van de stad

iBestuur besteedt aandacht aan hoe de gemeente Amsterdam de Amsterdammer te woord staat via social media en whatsapp.  Quotes uit het artikel: “Het blijkt dat als je netjes mensen te woord staat, je als gemeente meer vragen krijgt. We zien dat ook aan onze balies en aan de telefoon. Alsof mensen het eerst niet de moeite waard vonden om iets aan ons te vragen omdat ze verwachtten dat ze slecht geholpen zouden worden… Nu blijkt dat ze snel en goed geholpen worden, komen ze wel. Met steeds meer vragen.

Met webcare luisteren we naar de stem van de stad, want we monitoren wat er over Amsterdam wordt gezegd op social media. In die zin is webcare een instrument voor een breder doel, namelijk om een responsievere overheid te worden. Om een veel opener contact met burgers te hebben”.

‘Luisteren naar de stem van de stad’

iBestuur.nl, door: Marieke Vos, 5 oktober 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s